Lily of the Valley

door Virginia op maandag 27 april 2015

Aankomende vrijdag is het alweer 1 mei... Wereldwijd wordt deze dag gevierd als "Dag van de Arbeid". In Frankrijk is het al jarenlang een traditie om op deze dag een Muguet plantje cadeau te geven. Deze dag wordt ook wel "Fete du Muguet" genoemd. Het is natuurlijk een prachtige traditie om op deze dag elkaar deze prachtige bloem te geven. Wij doen in Nederland helaas niet mee aan deze traditie en het verhaal erachter is ook niet bekend bij ons.. Muguet heeft in Nederland meerdere namen zoals meiklokje en lelie der dalen. De Engelse naam "Lily of the Valley" wordt ook veel gebruikt. Het meiklokje is een kostbare bloem en ook maar beperkt houdbaar maar de geur die er vanaf komt is echt waanzinnig.

Er zijn weinig echt pure Muguet geuren, de bekendste is toch wel Diorissimo van Christian Dior. Guerlain heeft in zijn boutiques in Paris ook een prachtige Muguet geur.
Wij hebben in onze collectie enkele verschillende Muguet geuren. De 2 Engelse merken Penhaligon's en Floris hebben allebei een pure "lily of the valley" parfum. De "Lily of the Valley" van Floris dateert al uit 1847, het is een frisse bloemige geur. En de "Lily of the Valley" van Penhaligon's uit 1976 is een zachte witte bloemengeur.
"Le Muguet" van Annick Goutal is zacht en bloemig met muguet en rozen.

En als je er geen genoeg van kan krijgen kun je ook je huis naar lelietjes der dalen laten ruiken..
"Prolétaire" van Cire Trudon is wel een ultieme Muguet kaars en kijk daarnaast ook naar de afbeelding bij de kaars, een eerbetoon aan 1 Mei...
Diptyque blijft met hun kaars "Muguet" trouw aan de puurheid van het meiklokje, het is een frisse bloemige geur. Het Italiaanse merk Dr Vranjes heeft in z'n geur "Tuberosa Mughetto" het meiklokje gecombineerd met tuberoos..


Laat een reactie achter:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.