Arquiste by Carlos Huber

door Virginia op donderdag 4 juli 2013

Afgelopen maand hebben we een leuk bezoek gehad van Carlos Huber, de oprichter en eigenaar van het merk Arquiste. Carlos is een architect en designer met een voorliefde en fascinatie voor geschiedenis. Met zijn Mexicaanse roots had hij het idee om een geurenlijn te creëren met een verhaal. Iedere geur neemt je mee naar bijzondere momenten in onze geschiedenis.

Hieronder een kleine beschrijving van zijn mooie creaties die je absoluut zelf moet proberen:

Arquiste neemt je mee naar St Petersburg in 1837 met "Alexsandr", een warme leerachtige balsemgeur voor heren.
In "Boutonniere No7" ruik je de prachtige combinatie van lavendel, bergamot, gardenia, vetiver en eikenmos geinspireerd door 't Opera in Paris in 1899.
"L'Etrog" is een chypre citrusgeur door de blend van cedrat, myrtle en vetiver. Deze geur neemt je zo mee naar 't prachtige Calabrië in Italie.

Voor de dames heeft Carlos gecreëerd "Flor Y Canto", (mijn favoriet) een heerlijke witte bloemengeur met veel tuberoos, magnolia, frangipani en marigold.
"Infanta en Flor" een musky ambergeur met immortellen, leer, oranjebloesem en cistus. En "Fleur de Louis" een houtachtige bloemengeur met oranjebloesem, jasmijn en cederhout geinspireerd door Louis XIV uit 1660.

"Anima Dulcis" is een ode aan de Mexicaanse roots van Carlos met de gourmandachtige mix van cacao, vanille, kaneel en chili.

Houd ook Carlos z'n Twitter en Facebook pagina in de gaten!


Laat een reactie achter:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.